INTENSIEF INDIVIDUEEL JAARTRAJECT

DEEP DIVE: ZELFVERTROUWEN, KRACHT, ZELFAANVAARDING

Vele vrouwen boven 40 jaar geloven niet meer dat ook zij nog zelfvertrouwen, kracht en impact kunnen voelen en verankeren, zonder in te boeten op hun eigen energie, tijd, rust, lichaam. Zonder in te boeten op wie ze echt zijn. 

Iédere vrouw kan haar zelfvertrouwen leren voelen en verankeren.
Elke vrouw heeft unieke gaven en talenten om met de wereld te delen.
Iedere vrouw kan haar eigen kracht leren kennen.
En zo ervaren dat ze een impact heeft op anderen en de wereld.

Je hoeft jezelf echt niet kleiner maken om erbij te horen.
Je mag stoppen met jezelf te vergelijken.
Je mag en kan écht gezien en gehoord worden voor wie je bent.
Je leert de strijd met je angsten te stoppen.
Je erkent je angsten, weet hoe ermee om te gaan en je leert moedige stappen zetten.
Je leert waar je in je leven op verschillende manieren kracht weggeeft.
En vooral hoe je die kan terugnemen en inzetten voor jezelf en voor wat jíj belangrijk vindt in het leven. 

'If we want a different life, we have to make different choices.'

En je doet dit niet alleen. Dit is een proces om samen met andere vrouwen te doen in een veilige omgeving. Zodat je de steun kan ervaren van anderen die hetzelfde proces doorlopen. 

Met een professionele begeleiding die jou begrijpt én blijft uitnodigen zodat je deze keer wél de resultaten haalt waar je zo naar verlangt. Zodat je daadwerkelijk oude patronen kan loslaten en de keuzes kan maken die jou doen stralen van binnenuit.

Welke thema's kunnen aan bod komen?

We bekijken samen waar jouw noden en behoeften liggen. Hier vind je een aantal mogelijkheden:

 • Wie ben ik in wezen? Wat heeft me veel gebracht in het leven maar vraagt nu om verandering?

 • Leer je 'energielekken' kennen en weet hoe je je kracht terugneemt

 • Buig ondermijnende geloofsovertuigingen en patronen om naar een manier van denken die jou dient

 • Leer hoe om te gaan met Angst & Paniek. Leer omgaan met 'moeilijke' gevoelens

 • Leer Schuld & Schaamte sneller opmerken en hoe je je kracht kan leren terugnemen

 • Leer gezonde grenzen aangeven zowel verbaal als energetisch

 • Geef je diepste verlangens en behoeften de plek die ze verdienen

 • Heel de relatie met je lichaam

 • Succes Architectuur: de omkadering om deze diepe verandering met succes te vertalen naar je dagelijkse leven

HET HELE PAKKET

= bovenstaande online workshop +

 • DEEP DIVE Startsessie

  Bij de start van dit Intensieve individuele jaartraject komen jij en ik drie uur samen. We brengen jouw diepste verlangen(s) in kaart én wat jou weerhoudt om te Zijn en doen wat jij wilt. We kijken naar de obstakels die je kent en naar de obstakels die verborgen zijn. Zo maken we ruimte voor diepgaande en verankerde verandering.

 • Zeven 1:1-mentoringsessies

  In deze sessies sta jij centraal op jouw ritme met jouw noden. Daarnaast krijg je in de mentoringsessies ook huiswerk mee dat geïnspireerd is door de inhoud van elke sessie en door concrete voorbeelden en vragen die daar aan bod kwamen.

 • Zeven online groepssessies

  Om de zes weken komen we samen. Online. We maken ruimte om samen te oefenen, om samen te verdiepen in de oefeningen en in wie we zijn. Samen oefenen verdiept de verbinding met onszelf en met de anderen. De energie van andere vrouwen voelen op dezelfde reis, maakt ons krachtiger op ons eigen pad.

 • 1 jaar lang tips en tools in je mailbox

  Aan het einde van dit jaartraject volgt nog een jaar waarin je elke 14 dagen een mail ontvangt met sleutels, handvaten, tips en korte oefeningen om dit proces verder te verdiepen en te verankeren.

BETAALMOGELIJKHEDEN

Betaal in 1 keer of via een afbetalingsplan

Wat andere vrouwen zeggen

Ik sta nu anders in het leven

Veerle, 35j

Voor ik aan het traject begon worstelde ik vooral met gebrek aan zelfvertrouwen, het gevoel niet goed genoeg te zijn, mijn grenzen niet te kunnen respecteren. Mijn leven ging maar voorbij terwijl ik wachtte op..., ja waarop? Op eindelijk goed genoeg zijn? Op tevreden zijn met mezelf? Op genoeg zelfvertrouwen hebben? Ik heb nog een wegje af te leggen, maar ik heb er nu meer vertrouwen in, ken mezelf beter, en kijk met mildheid naar mezelf. En besef dat je uiteindelijk zelf actie moet ondernemen! Ik wil je nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de afgelegde weg. Ik heb veel inzichten gekregen, waardoor ik toch wel anders in het leven sta. En er ook de moed voor heb om zo verder op deze weg te gaan.

Dit is één van de mooiste cadeau's aan mezelf

Els, 45j

Dit is één van de mooiste cadeau’s aan mezelf (en misschien ook de wereld!) En het houdt hier niet op, want ik groei verder in kracht, liefde en verbinding. Ik ben heel erg dankbaar voor deze ervaring en mocht mij gevraagd worden wat dit me in geld waard zou zijn, dan zou ik zeggen véél véél méér dan ik ervoor betaald heb, want de rijkdom die het mij gebracht heeft (nu en voor de rest van mijn leven) is niet in geld uit te drukken.

Mezelf én de anderen leren aanvaarden

Anita, 55j

Toen ik me inschreef voor dit traject voelde ik me wat verloren, ik wist niet goed meer waarvoor ik nog kon gaan zowel op werkvlak als privé. Dit traject was mijn zoektocht naar me beter voelen en ik had handvaten en een gids nodig om constructief aan zelfreflectie te kunnen doen. Het aanbod is zeer gevarieerd en ik vond het een inspirerende mix van lessen waar we thuis op ons eigen tempo aan werkten, de individuele sessies en de groepssessies. Ik heb er heel veel aan gehad en in het bijzonder wat aanvaarden van mezelf betreft: aanvaarden van dingen die je liever anders aan jezelf hebt. Aanvaarding van mezelf maar ook aanvaarding van anderen: ook zij mogen zijn wie ze zijn.

Trainer

Marijke Derèse

Ik ben Marijke.

Jullie gids op deze reis.

Ik meng graag intuïtie met kennis, sérieux met plezier, een traan met een lach.

Altijd met de voeten op de grond.

Onderbouwd met een stevige professionele achtergrond als psychotherapeute.

Zelf een onder-zoekende, creatieve vrouw.

Welkom!

Hoe werkt een online workshop?

Deze pagina is mijn online verblijfplaats voor vrouwen die diepgang en een verankerde transformatie zoeken. Op hun eigen ritme, vanuit hun eigen plek en toch verbonden met andere vrouwen op dezelfde reis. 

Je staat op dit moment aan 'de ingangspoort' van onze online verblijfplaats. Het is een plek waar mijn hart & energie aanwezig zijn om een fijne, veilige en diepe leerervaring te creëren op het moment dat jij voelt dat je er helemaal  klaar voor bent. 

Door te klikken op een betalingsknop, start het proces. Je betaalt met een creditcard of met Paypal. Je ontvangt meteen een bevestiging van je betaling/inschrijving. 

Sommige online workshops kan je meteen starten, andere starten op een aangegeven datum. 

Alles wordt in de eerste les nog eens in detail uitgelegd hoe het werkt. 

FAQ

 • Wanneer en waar is deze workshop?

  Dit jaartraject start op 21 maart 2021. We starten dan samen als groep. Je kan van over ter wereld deelnemen.

 • Hoe werkt het?

  Na inschrijving heb je meteen toegang tot de inleidende lessen. Vanaf 21 maart 2021 komt de eerste module vrij. Om de 6 weken krijg je toegang tot een nieuwe module. Zo heb je de tijd om op jouw tempo te werken en te verdiepen. De individuele sessies plant iedere deelneemster zelf in via mail met mij. Voorzie 2 tot max 3 uur per week. Die zijn zeker niet allemaal aan de computer. De tijd die je bewust doorbrengt met wat je leert in de online modules is minstens even belangrijk. Wat doet het met jou? Wat wil je graag anders doen? Dingen uitproberen, tijd nemen om te mijmeren, te bewegen, huilen lachen, dansen, tekenen, ... zijn minstens even belangrijk.

 • Moet ik op een bepaald tijdstip aan mijn computer zijn?

  Ja en neen. Neen:de modules volg je waar & wanneer het jou past. Ja: voor de online groepssessies en eventueel de individuele 1-op-1-sessies, moest je verkiezen om die ook online te laten verlopen.

 • Hoe lang duurt de workshop?

  De workshop op zich duurt 1 jaar. Nadien ontvang je nog een jaar 2-wekelijkse reminders en kleine oefeningen om verder helemaal te verankeren wat jou dient in wie je in essentie bent en in de missie die jij voor deze wereld uitdraagt. Je hebt toegang tot alle modules tot 3 jaar na de je inschrijving.

 • Hoe zien de lessen eruit?

  De lessen bestaan uit een mix: tekst, video, audio. De oefeningen zijn heel divers: ze nodigen je uit om meer in je lichaam te komen, om te bewegen, om buiten te gaan in de natuur, om te schrijven, ... Jij kiest wat voor jou past. Er moet wel een bereidheid zijn om ook met je lichaam te werken: om waar te nemen, om te voelen, om bewuster te worden van je lichaam. Zonder is het moeilijk om te groeien in zelfvertrouwen enerzijds en om het te verankeren anderzijds.

 • Als ik vragen heb, kan iemand me dan helpen?

  Kijk eerst of je vraag+antwoord hier tussen de FAQ's staat. Indien niet kan je me mailen op marijke@essensual.be

PRAKTISCH

Start: Op 21 maart 2021

Voor wie: voor vrouwen 40j+ die zich willen losmaken van de gewoonte en de patronen om zich klein te maken, van zelftwijfel, onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen. Zeker ook voor vrouwen met het verlangen om nog meer van hun talenten aan de wereld te kunnen geven. 

Wat: Een intensief jaartraject gevolge door 1 jaar sleutels, reminders en korte oefeningen zodat je proces verder kan verdiepen en verankeren. 

Jouw investering: Eenmalig 2997€ 

of 

een afbetalingsplan van 11 x 288€

Gratis transformatiesessie 45': Dit traject is een intensief programma dat een groot commitment vraagt van jou. Om 100% zeker te zijn bekijken we tijdens een gratis gesprek (live of zoom) samen of dit past bij jouw noden en waar jij nu staat in het leven. Stuur een mailtje naar marijke@essensual.be met jouw beschikbare momenten in de week om je gratis transformatiesessie vast te leggen. 

 • Afbetalingsplan

  Je kan er ook voor kiezen om in 11 keer te betalen. Klik dan hieronder.